Tim

Marija Stublinčević

Marija Stublinčević

Gostujući predavač

Marija Stublinčević je apsolvent studija psihologije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju  i koordinator postavke Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju na Festivalu Nauke.  Predavač je u Istraživačkoj stanici Petnica i bavi se istraživanjima u oblasti percepcije.  

Popularizacijom nauke bavi se od 2013. godine kada je prvi put učestvovala na Festivalu Nauke, Noći istraživača i radila je kao demonstrator Nacionalne Geografije na brojnim događajima. Nauku vidi kao obavezan način mišljenja i uživa u promociji iste. Smatra da su edukacija i razvoj kritičkog mišljenja kod dece presudni za razvoj društva. Zanimaju je teme iz percepcije, psihofizike, psihologije umetnosti i kliničke psihologije, a  nije joj strano ni da se igra sa idejama o samoj filozofiji nauke.

Voli da putuje i  upoznaje kulture drugih ljudi. Obožava muziku i slaže se sa citatom Stivena Kinga: ,,Ne možeš mrzeti nekoga ko voli zvuk gitare’’. Veliki fan serije Rik i Morti.