Tim

Vuk Jovićević

Vuk Jovićević

Predavač

Vuk Jovicevic je jedan od koordinatora Festivala nauke, koordinator Fenomen naučnog centra i aktivni član Društva fizicara Srbije. Aktivni naučni komunikator je još od 2010. godine, dok se kod njega ljubav prema nauci rodila u srednjoj školi kada je osvojio nagradu za naučni rad.

Na početku svojih studija na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upoznao je novu sferu ove naučne oblasti kroz aktivno članstvo u Društvu fizičara Srbije.

Stalni je učesnik je velikog broja događaja za promociju nauke u Srbiji od 2010. godine do danas i jedan od organizatora projekta FIZIKA UŽIVO koji mu je omogućio da prezentuje svoj fakultet i ljubav prema nauci kroz različite radionice u Srbiji i okolnim zemljama. Usled ovakvog udela u prezentovanju fizike, rada na Festivalima nauke i učestvovanjem u radionicama pod okriljem CPN-a, 2014. godine nagrađen je Svetosavskom diplomom od strane Fizičkog fakulteta, koju smatra svojim najznačajnijim uspehom.

Paralelno sa svojom naučnom stranom, od malih nogu bavi se i muzikom, pa je kroz studiranje spoznao svoj omiljeni deo fizike koji se bavi izučavanjem zvuka. Od srednjoškolskih dana, u svojoj „kućnoj laboratoriji“ bavi se i muzičkom produkcijom, a u isto vreme je i DJ. Kada se spoje svi ovi termini, vezani za fiziku i muziku, dobija se njegov omiljeni naučni eksperiment – Rubensova cev – spoj njegove dve ljubavi.